top of page
Zoeken
  • willyvandenbrand

Zin in een reis door de tijd over jouw creërend vermogen? OK! Ik neem je even mee ...


We zijn in het jaar 1246. In een herberg verwarmen we ons aan het knapperend vuur van de open haard en de alcohol die we in onze kelen laten glijden. De modder aan onze laarzen droogt langzaam op en valt neer op de zanderige stenen vloer. Buiten regent het pijpenstelen. In ons midden staat een opvallend kleine man in kleurige kleding. Deze nar van het voorbijtrekkende circus, beweert luidkeels in de toekomst te kunnen kijken.

"Er zal een tijd komen waarin mensen zich massaal verplaatsen in grote stalen vogels, om zo duizenden kilometers in enkele uren te overbruggen."

Zijn stem klinkt als een krassende kraai. We lachen om dit absurde idee en kijken elkaar geamuseerd aan, maar blijven geboeid luisteren naar deze vreemde figuur.

"Ook zal het mogelijk worden om honderden koeien tegelijkertijd te melken zonder dat er nog een mens bij aanwezig is."

Eén van ons barst nu in lachen uit en we kunnen niet anders dan keihard meelachen. De nar moet nu zijn stem flink verheffen. Met alles wat hij nog meer verkondigt, neemt ons bulderend gelach alleen maar toe. De drank vloeit rijkelijk. Deze avond vergeten we allemaal onze ellendige armoede en de pijn in onze botten van het harde werken.


Fast forward. We zijn aangekomen in 2097. Via een ingang midden in één van de grote natuurgebieden in Nederland, zijn we met een lift naar beneden gegaan, diep onder de grond. Overal om ons heen zien we grote stellages met diverse soorten gras. Er gaat een dienblad rond met prachtig uitziende hapjes. We proeven. Alles is heerlijk. De gids kijkt geamuseerd naar onze gretigheid waarmee we alle nieuwe smaken tot ons nemen.


"Vroeger hadden we nog koeienmelk nodig om kaas te maken, maar tegenwoordig maken we dit en veel andere gezonde voeding van gras!"


Hij vertelt over de tijd, zo'n 70 jaar geleden, dat mensen met hun handen in het haar zaten, omdat door de leefstijl die ze toen hadden de natuur in de verdrukking kwam en men nauwelijks oplossingen zag om de balans tussen mens en natuur te herstellen. "Het hele wereldtoneel was turbulent op vele gebieden."

Enkelen van ons knikken. We kennen de verhalen van onze voorouders. "Er is zoveel veranderd sindsdien," zegt één van ons.

"Wie had toen kunnen bedenken dat we nu zouden rondreizen in vliegtuigen zonder de lucht te vervuilen?" Instemmend geknik. Gekraak van tanden op crackers.


"Ja," zegt een opvallend kleine man in kleurige kleding, "wie weet hoe we straks in staat zijn om de zwaartekracht op te heffen zodat we geen vliegtuigen meer nodig hebben om ons te verplaatsen." Zijn stem doet denken aan een kraai. We kijken naar hem om en lachen smakelijk om dit absurde idee.


OK. Even opletten nu. Onze volgende sprong lijkt te gaan over het belang van vegetariër worden, maar dit gaat over ons creërende vermogen.


Ook dat van jou!


Blijf er nog even bij;). Het wordt zo duidelijk.

Het is 19 oktober 2022. We kijken TV en zijn getuige van het gesprek tussen Eva Jinek en Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager. We horen over de wereldwijde impact die hij heeft met zijn innovaties op het gebied van vleesvervangers en ook hoe ver hij nu is met het maken van kaasproducten uit gras.

"Misschien lost dit wel de problemen op die we nu hebben rondom CO2, landbouw en veeteelt," zegt Jinek, ongeveer in deze woorden.

"Tja," reageert hij droogjes. "Wie zal het zeggen? Wat we hoe dan ook weten is dat dingen snel kunnen veranderen!"

Terug naar het hier en nu. De uitzending ligt achter ons en we weten dat er veel meer mensen zijn zoals Jaap Korteweg die met veel manifestatiekracht hun visies weten te realiseren. Elon Musk, Boyan Slat, Daan Roosegaarde. Slechts een klein lijstje uit een grote lijst veranderaars, allen met een groot creërend vermogen.

En dan nu: wat hebben zij te maken met jouw creatiekracht?

Alles!


Ik ga echt niet beweren dat we allemaal in staat zijn om wereldveranderende ideeën om te zetten in een tastbare realiteit. Wat ik wél beweer is dat we allemaal, net als zij, beschikken over het vermogen om een leven te creëren waarbij we een zekere gewenste toekomst naar ons toe kunnen halen.


Die gewenste toekomst kan al gaan over iets 'eenvoudigs' zoals het creëren van meer tijd, rust en vrijheid, of werk waarin al je talenten tot hun recht komen.

Hoe?

  • door allereerst te blijven geloven in MOGELIJKHEDEN, ipv je te richten op ONmogelijkheden, gekleurd door ervaringen uit het verleden (dit laatste gebeurt vaak onbewust.)

  • door (opnieuw) te leren vertrouwen op je intuïtie en dat wat ook je hart en 'gut feeling' je te vertellen hebben;

  • door te durven reflecteren op jezelf, en te voelen welk potentieel zich vanuit de toekomst aandient waarmee je je wilt verbinden;

  • door te zien dat je ALTIJD al creëert met je verbeeldingskracht en dat mede daardoor je huidige realiteit tot stand komt.

Doe dit bewust en ben je eigen getuige van hoe je meer invloed kunt krijgen op het verloop van je (werkende) leven....


 

In mijn training 'Visionair Leiderschap, leiden vanuit 't toekomstig potentieel' help ik leiders zich te verbinden met hun creërend vermogen, zodat ze met meer gemak en plezier het maximale halen uit zichzelf, hun medewerkers en organisatie. Kijk hier voor nieuwe data,

Behoefte aan begeleiding, persoonlijk of met je team? Neem hier contact met me op.

Ben je geen leidinggevende, maar wil ook jij je creatiekracht maximaal benutten om meer vrijheid en gemak te ervaren? Neem contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page